ZVIZDIĆ NAPUŠTA SDA?: "Gasi se taj zadnji tračak nade..."

"Posljedni put sam na to pitanje odgovorio vrlo eksplicitno, da ostajem ako postoji još tračak nade. Imamo egzaktne pokazatelje da nešto nije uredu i, bez promjena, tu nema napretka", kazao je Zvizdić u odgovoru na pitanje da li ostaje u SDA.

  • Mini market

  • 18. Maj 2021  19. Maj 2021

  • 13

“Pokušavaju se reciklirati isti ljudi, iste stvari. Želim da kažem da se gasi taj tračak nade”, kazao je još i dodao:

“Suština je da SDA mora povući konkretne poteze, mi na terenu ne svjedočimo nikakvim ozbiljnim procesima da će na čelo doći ljudi koji su u stanju vratiti autoritet”.

Cijelu priču je pojasnio na primjeru ptice orla.

“Orao je najdugovječnija ptica koja živi oko 70 godina. Negdje na sredini života uradi sljedeće; ode na sopstvenu regeneraciju krila da bi narednih 30 godina mogao da živi. U čitavoj toj regeneraciji jedino što mu funkcioniše je mozak. Ako je orao metafora za SDA, mozak je rukovodstvo SDA. Ono je zaduženo da izvrši regeneraciju, čini mi se da je riječ o kozmetičkim a ne suštinskim promjenama u SDA”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...