HENDIKEP ZA ŠVEĐANE: Reprezentacija Švedske ide na Evropsko prvenstvo bez Zlatana Ibrahimovića!

Šveđani će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi E zajedno sa Španijom, Poljskom i Slovačkom, a prvi meč zakazan je za 14. juni protiv Španije u Sevilli. Potom slijede dueli sa Slovačkom 18. juna i Poljskom 23. juna u Sankt Peterburgu.

  • Sport

  • 19. Maj 2021  19. Maj 2021

  • 0

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Janne Andersson objavio je jučer spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Švedske ide na Euro bez Zlatana Ibrahimovića, koji je zbog povrede morao da otkaže učešće na ovom takmičenju. 

Šveđani će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi E zajedno sa Španijom, Poljskom i Slovačkom, a prvi meč je zakazan za 14. juni protiv Španije u Sevilli. Potom slijede dueli sa Slovačkom 18. juna i sa Poljskom 23. juna u Sankt Peterburgu, piše "Oslobođenje".

Spisak igrača: Golmani: Robin Olsen (Everton), Karl-Johan Johnsson (FC Kopenhagen), Kristoffer Nordfeldt (Genclerbirligi); Defanzivci: Mikael Lustig (AIK), Victor Lindelof (Manchester United), Filip Helander (Glasgow Rangers), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Martin Olsson (Hacken), Pontus Jansson (Brentford), Emil Krafth (Newcastle), Andreas Granqvist (Helsingborgs), Marcus Danielson (Dalian Pro); Vezni red: Sebastian Larsson (AIK), Albin Ekdal (Sampdoria), Kristoffer Olsson (Krasnodar), Emil Forsberg (RB Leipzig), Dejan Kulusevski (Juventus), Viktor Claesson (Krasnodar), Mattias Svanberg (Bologna), Ken Sema (Watford), Jens Cajuste (Midtjylland), Gustav Svensson (Guangzhou); Napadači: Alexander Isak (Real Sociedad), Marcus Berg (Krasnodar), Robin Quaison (Mainz), Jordan Larsson ( FK Spartak Moskva). 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...