OVO 'VAKO NEMA NIGDJE: Glavni tužilac Tuzlanskog kantona godinu dana radio od kuće i primao “topli obrok”!?

Iz "čađave mehane", što je narodno ime za Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, stižu nove vijesti koje potvrđuju da je tamo potrebno hitno provjetravanje, piše portal "Tuzlalive".

  • Mini market

  • 22. Maj 2021  22. Maj 2021

  • 3

Glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić već više od godinu dana nije dolazio na posao! On Tužilaštvom upravlja online. Drugi tužioci i ostali službenici redovno dolaze na posao. Čine to i u svim drugim tužilaštvima u BiH.

Od prošle godine do prije neki dan, uprkos nedolasku na posao, glavni tužilac redovno je primao “topli obrok”. Samo za prošli april nije primio novac. Dakle, više od dvije hiljade maraka je dobio mimo reda i rada, a valjda i zakona.

Jedan sindikalac u vezi sa sramnim ponašanjem tužioca kaže da za vrijeme godišnjeg odmora, bolovanja i službenog puta uposlenici nemaju pravo na “topli obrok”. Kakvo je mišljenje finansijskih revizora, glavnog federalnog tužioca, disciplinskog tužioca i Visokog sudačkog i tužilačkog vijeća, još ne znamo. Nakon ove vijesti, očekujemo odgovor.

Prvi skandal je uvod u drugi, koji zahtijeva ne samo moralnu osudu, već i primjenu zakona. U tužilačkoj praksi je nezapamćeno da neko od tužilaca kontaminira istražne radnje ne samo svog, već i drugog tužilaštva, da otkrije službenu tajnu, što je ne samo stručna bruka i sramota, već i krivično djelo.

Upravo je rečeno, prema dostupnim izvorima, učinio glavni tužilac Tužilaštva TK Tomislav Ljubić. On je, kako se priča, svim tužiocima svog tužilaštva i svim uposlenima koji imaju kompojutere, poslao iskaz jednog od uposlenika koji su davali iskaze policajcima Federalnog MUP-a, a po nalogu tužioca iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Riječ je o već poznatoj istrazi u Tužilaštvu TK na osnovu prijave o nekim profesionalno nedopuštenim ponašanjima, radnjama od kojih neke imaju naznake krivičnog djela, a o čemu je predmet dat da ga radi sarajevsko tužilaštvo.

Nezapamćen skandal jednog tužioca tema je o kojoj bruji Tuzla.

Redakcija portala "Tuzlalive" kontaktirala je ovim povodom “drugu stranu” putem Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva kako bi glavni tužilac komentirao tvrdnje o nedolasku na posao i naplati “toplog obroka”, ali ni nakon tri dana nisu dobili odgovor. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...