ČOVIĆEV PORTAL IMA RJEŠENJE: Ako se ne promijeni Izborni zakon, Hrvatska treba građanima BiH uvesti vize!

"Nakon izbora 2022. godine u BiH, koji će, vjerojatno, biti održani po identičnom Izbornom zakonu kakav je na snazi i trenutno, Hrvatska bi, ako imalo drži do sebe, trebala uvesti vize državljanima BiH koji nemaju hrvatsku putovnicu", sugerira mostarski novinar Ivan Crnjac, blizak lideru HDZ-a Draganu Čoviću.

  • Mini market

  • 25. Maj 2021  25. Maj 2021

  • 20

Mostarski novinar piše da bi uvođenjem viza građanima BiH Hrvatska poslala jasnu poruku većinskim bošnjačkim strankama koje manipulacijama fenomen Komšić žele svesti i na druge razine vlasti, posebno onu federalnog i državnog Doma naroda te posredno i na Vladu Federacije.

O čemu se tu radi? Bošnjačke i probošnjačke stranke će u kantonima s većinskom bošnjačkom većinom u kantonalne skupštine “trpati” svoje Hrvate, odnosno, ljude koji će se izjasniti Hrvatima. Šest takvih u Domu naroda na razini Federacije je dovoljno da se bez hrvatskog legitimiteta proglasi predsjednik Federacije koji će mandataru za Vladu Federacije dodijeliti mandat. Na taj način Hrvate i njihove stranke se izbacuju iz vlasti, oduzimaju im se poluge odlučivanja i drastično im se smanjuje politički i svaki drugi utjecaj u državi, rezonira hrvatski novinar.

On smatra da će sljedeći korak biti kompletan preustroj Federacije na način da se od 10 kantona, koliko ih Federacija sada ima, napravi njih nekoliko, tri ili četiri megakantona, u kojima će većinu imati – Bošnjaci.

- Vrlo brzo bi djeca na području nekadašnje Herceg-Bosne mogla početi učiti bosanski jezik i iskrivljenu bosansku povijest na bošnjački način, što bi bio ne puzajući nego državni udar u dvoskoku - piše mostarski novinar.

On smatra da dan nakon izbora postoje dvije opcije koje se mogu uraditi da se spriječi doslovno porobljivanje bh. Hrvata. Prva je opcija da Hrvatska uvede vize bh. građanima bez posebnog obrazloženja. Stvarni razlog će znati svi, formalnog neće – niti treba biti. Na taj način bi službeni Zagreb poslao jaku poruku bošnjačkim strankama u Sarajevu, gdje bi im nedvosmisleno bilo poručeno: Nemojte se igrati. Ne, dakle, običnim ljudima, Bošnjacima, Srbima pa i Hrvatima bez hrvatske putovnice ili osobne, nego bošnjačkoj političkoj vrhušci.

To je jedan scenarij i njega bi Hrvatska trebala razmotriti bez obzira na to što bi cijenu platili i građani RS.

- Vize su odlično rješenje i bošnjačke stranke bi odustale od svojih planova, uz prvotno protivljenje i pogrdno nazivanje Hrvatske svakakvim imenima, na kraju bi popustile - piše mostarski novinar, koji ima i alternativni plan ako ovaj s vizama ne upali. 

- Ako se ne odluči uvesti vize, onda bh. Hrvati mogu sami napraviti vrlo ozbiljnu stvar i tako zapapriti i bošnjačkim strankama i službenom Zagrebu. Naime, odmah nakon izbora, raspišu se referendumi po općinama s većinskim hrvatskim stanovništvom. Proglasi se ekonomska samouprava i u tim općinama se jedan dan, onako pomalo teatralistički, uz dozu drame i neku prigodnu muziku u pozadini, recimo, neku Vivaldijevu skladbu, a kako je to dobro nedavno predložio dobar prijatelj autora ovih redaka, na gradskim trgovima organizira grupno uništenje – fiskalnih kasa. Zamislite samo koliki je postotak fiskalnih kasa u Hrvata na razini BiH! I zamislite da prestane stizati novac u zajedničku kasu!

Ne želiš mijenjati Izborni zakon? Želiš majorizirati Hrvate? OK. Pogledaj lijepo kako ti država tone u viznom živom blatu i izgara u fiskalnoj revoluciji - poručuje na kraju teksta mostarski novinar. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...