"SB“ PATROLA; TEŽAK DAN BH. POLITIČARA: HDZ udario na turistički sektor države i Mijatoviću prijete smrću, ali ne "kmeči"...

"Slobodna Bosna" patrolirala je društvenim mrežama, zabilježili smo danas zanimljive komentare. Krenimo redom.

  • Mini market

  • 26. Maj 2021  26. Maj 2021

  • 6

Političari u Bosni i Hercegovini sve više koriste društvene mreže za iznošenje mišljenja, ali i za političke obračune.

"Slobodna Bosna" patrolirala je društvenim mrežama, zabilježili smo danas zanimljive komentare. Krenimo redom.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović napisao je kako na društvenim mrežama i u medijima od raznih botova i budala dnevno dobije bar 10 “pretnji smrću” i najbrutalnijih uvreda na račun njega i njegove porodice.

Dnevno dobijem bar 10 “pretnji smrću” i najbrutalnijih vređanja mene i moje porodice na društvenim mrežama i...

Objavljuje Vojin MijatovicUtorak, 25. svibnja 2021.

"Policija me je do sada 100 puta legitimisala, privodila, slušaju mi nelegalno telefon, ali nisam nikada to snimao i nisam nikad kmečao po medijima, dok 'veliki opozicionari' na tome prave mandate! Tri godine sve ovo radim bez plate niti naknade, dok 'veliki opozicionari' jašu na budžetu, a 'borci za prava' na projektima stranaca! Naravno, oni svi bolje prolaze nego ja, al' bolan ja to ne mogu, ovaj narod vladajući režimi lažu 25 godina, ne trebaju im nove laži i novi lažovi“, napisao je Vojin Mijatović.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, nakon što su ministri iz HDZ-a glasali protiv prijedloga o ukidanju viza turistima iz Saudijske Arabije, oglasio se komentarom:

"Velika je podvala priča o padu prihoda koji se naplate od viza. Danas je HDZ udario cijeli sektor turizma u cijeloj BiH i spriječio povećanje prihoda od PDV-a, koje je mnogo značajnije. Ovih se 880.000 moglo naplatiti’ samo iz boravišne takse, od turista iz Saudijske Arabije“, zaključio je Konaković.

Svoj komentar o ovoj temi dala je i ministrica Bisera Turković, koja je rekla kako je HDZ onemogućio dolazak hiljada turista koji su mogli spasiti sezonu.

Na Twitteru joj je odgovorio Damir Mašić: "To je onaj isti HDZ kome je SDA isporučila četvrtog delegata, kao i SNSD-u u Domu naroda Parlamenta BiH. Tako da sada Dodik i Čović sami imaju većinu (8 od 15) da cijelu državu maltretiraju svojim idiotlucima.“

Interresorna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH započela je danas treću sjednicu, a početak sjednice obilježen je neprimjerenim dijalogom između članova Nenada Stevandića (Srpski klub - Ujedinjena Srpska), Dženana Đonlagića (DF) i Saše Magazinovića (SDP), koji je bio na ivici ne samo verbalnog nego i fizičkog incidenta, a povod je bio neslaganje u vezi sa zaključcima navedenim u zapisniku sa prošle sjednice, posebno o modelu glasanja u komisiji.

Predsjedavajuća Interresorne radne grupe Alma Čolo dala je pauzu nakon koje ovo radno tijelo nastavlja s radom, piše Fena.

U međuvremenu, šef Kluba poslanika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dženan Đonlagić napisao je na svom Twitteru: "Prošla su vremena, Stevandiću, kada si šamarao nedužne civile u vremenu zla i nećeš više biti u takvoj prilici.“

Potom je zahvalio kolegi Saši Magazinoviću na kolegijalnoj podršci u vezi s brutalnom prijetnjom bahatog Stevandića.

(„SB“)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...