TUŽILAŠTVO NAKON PRESUDE ČAUŠEVIĆU: "Uložen je doista veliki napor u istrazi i..."

On je naveo kako Tužilaštvo radi s velikim brojem predmeta i za uvoze i za krijumčarenje tekstila i drugih roba. 

  • Društvo

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 0

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine, osuđen je na devet godina zatvora, dok je Anes Sadiković osuđen na dvije godina zatvora. Riječ je o prvostepenoj presudi Suda Bosne i Hercegovine.

Medijima se nakon suđenja obratio i glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić. 

- U ovom predmetu Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama uložilo doista velike napore u istrazi, a i sudski postupak je bio dugotrajan. Prvostepena presuda je osuđujuća, što je vrlo bitno, jer se radi o predmetu za koruptivna kaznena djela. Kada dobije pisani otpravak presude, tužitelj će donijeti odluku o pisanju žalbe o ovom predmetu, vjerovatno na oslobađajući dio presude, manji dio presude koji je oslobađajući, te i u pogledu visine kazne prvostupanjskih presuđenih. Veliki napor Tužiteljštva su uloženi - istaknuo je Grubešić, piše "Oslobođenje".

Između ostalog, on je naveo kako Tužilaštvo radi s velikim brojem predmeta i za uvoze i za krijumčarenje tekstila i drugih roba. 

- Danas se provodi jedna akcija u istočnoj Bosni. Istrage koje su u toku se okončavaju u skladu sa zakonom - zaključio je Grubešić. 

Podsjećamo, Čauševiću će biti oduzeta i imovina u vrijednosti 1,7 miliona KM. 

Obojica optuženih su obavezna nadoknaditi troškove sudskog postupka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...