SENIJAD IBRIČIĆ SE VRAĆA "KUĆI": Bivši "Zmaj" o selektoru Petevu, prijateljstvu s Džekom i stanju u reprezentaciji BiH

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine govorio je za hrvatske medije o povratku u Split, ali i analizirao stanje u reprezentaciji BiH nakon dolaska selektora Ivayla Peteva.

  • Sport

  • 28. Maj 2021  28. Maj 2021

  • 0

Na pitanje kakva je situacija u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Ibričić kaže:

- Ne bih širio euforiju, ali ono što sam vidio u dvije utakmice s novim izbornikom Petevom, a posebno protiv Francuske, ugodno me iznenadilo. Ima mladih igrača koji mogu jako napredovati uz Džeku i Pjanića. Ako ovako nastave, mogu i popraviti rezultate BiH, koja je, uz nastup na SP-u u Brazilu, u posljednjih šest-sedam godina ipak morala izboriti još jedno veliko natjecanje.

Šta kaže Džeko, najbolji ste prijatelji? 

- To je kao situacija s Lukom Modrićem, svima je lakše kad imaju njega iza leđa ili ispred sebe. Džeko je svjestan da on vuče BiH, a to, onda, i njega vuče naprijed. Psihološki je jak, svako ljeto sele ga u drugi klub, ali ništa ga nije omelo. No, malo mu teško pada što s BiH nije postigao više, za našu zemlju zbog teške situacije to znači puno više, drugačije je nego u Hrvatskoj, koja uvijek ide na velika natjecanja. 

Koliko žalite što na SP-u u Brazilu niste dobili ni minute u igri? 

- To sam prebolio. Bila mi je čast biti tamo i predstavljati BiH, a ove neke druge priče i neki drugi razlozi, koji nemaju veze s nogometom, više me ne zanimaju. Ja sam za BiH dao sve što sam mogao i u toj reprezentaciji igrao sam s nekim od najvećih igrača u svojoj karijeri.

Imate li nekog od igrača koji su Vas na terenu činili boljim? 

- Pa, obično sam ja vukao gdje god sam bio i nisam igrao u baš velikim klubovima u svijetu. Jedan od idola mi je sigurno Robi Prosinečki.

A Baka Slišković, s njim su Vas uspoređivali? 

- Možda je to najviše zbog onog prvog gola za Hajduk, koji je mnoge podsjetio na Bakin gol iz kornera - kazao je Ibričić za portal Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...