LOVA DO KROVA: Poznato koliko će novca podijeliti Kovačić i ekipa nakon osvajanja Lige prvaka

Chelsea je drugi put u klupskoj povijesti osvojio naslov europskog prvaka.

  • Sport

  • 30. Maj 2021  

  • 0

U finalu u Portu londonski klub je slavio protiv Manchester Cityja 1:0.

Za ostvarene rezultate tokom ove sezone u Ligi prvaka Chelsea je dobio oko 80 miliona eura, a još 31 milion dobio je na račun visokog klupskog koeficijenta. Tako je Chelsea zaradio više od 110 miliona eura, a još ga čeka i dio financijskog kolača od TV prava.

Poznato je i da će nogometaši Chelseaja podijeliti između sebe 10 miliona eura. Toliku su zaradu dogovorili sa čelnicima kluba na početku sezone ako osvoje Ligu prvaka. Da su izgubili finale, dobili bi pet miliona eura.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...