DUDIĆ ZAPLAKAO: "Velež smo vratili tamo gdje je bio 1988. godine"

"Teško mi je sad bilo šta reći. Zaista su me emocije ponijele."

  • Sport

  • 30. Maj 2021  31. Maj 2021

  • 1

Trenera Veleža Feđu Dudića savladale su emocije po obraćanju nakon utakmice u kojoj su njegovi izabranici ovjerili plasman u evropska takmičenja, prvi put još od 1988. godine.

"Teško mi je sad bilo šta reći. Zaista su me emocije ponijele. Mislim da je ovo jedan veliki uspjeh, čestitam igračima svojim, navijačima, ljudima koji su gradili ovaj Velež, koji je prije tri,četiri godine bio gdje je bio, a gdje je sada… Puno smo dali za ovo, potpuno zasluženo smo ostvarili. Sad idemo konačno na zasluženi odmor i onda ćemo razmišljati o tim snovima koje smo sanjali, a to su evropske utakmice. Veleža smo vratili tamo gdje je bio 1988. godine", rekao je Dudić, te onda prokomentarisao podršku navijača koji su opkolili stadion, ali nisu mogli ući na tribine, prenosi Hayat.

"Pogledajte koliko je tu ljudi ovdje došlo. Žao mi je samo što stadion nije bio otvoren. Možda ćemo tek nekad poslije biti svjesni šta smo ostvarili. Dvadeset utakmica bez poraza, s igračkim kadrom kakav jeste. Nemamo zvijezde, ali imamo tim koji je iznio sve ovo. I kad je bilo teško, uvijek smo se skupili. To je karakter. Zaista sam ponosan na sve, na igrače, navijače, grad, ovu upravu", riječi su trenera Veleža koji se upisao u historiju “Rođenih” kao trener koji ih je vratio na evropski put.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...