U BiH OTKRIVENA JOŠ JEDNA MASOVNA GROBNICA: Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti...

Do ovog trenutka u masovnoj grobnici su uočeni posmrtni ostaci najmanje tri žrtve rata, a očekuje se da će se na ovom lokalitetu pronaći još žrtava.

  • Hronika

  • 31. Maj 2021  31. Maj 2021

  • 2

Prilikom ekshumacije na lokalitetu Dobro Polje, općina Kalinovik, danas je otkrivena masovna grobnica.

Do ovog trenutka u masovnoj grobnici su uočeni posmrtni ostaci najmanje tri žrtve rata, a očekuje se da će se na ovom lokalitetu pronaći još žrtava. Prema informacijama kojima raspolaže Institut za nestale osobe BiH, pretpostavlja se da se radi o žrtvama bošnjačke nacionalnosti.

Ekshumacija kojom rukovodi Tužilaštvo BiH i u kojoj, osim istražitelja Instituta za nestale osobe BiH, učestvuju i pripadnici SIPA-e, bit će nastavljena i u narednim danima s obzirom na to da se na ovom lokalitetu mora pretražiti veći dio terena, saopćio je Institut.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...