HADŽIFEJZOVIĆ NEZADOVOLJAN PUŠTANJEM HAJDAREVIĆA: "Duboko sam razočaran odlukom suda"

Općinski sud u Sarajevu na ročištu o određivanju pritvora u ponedjeljak, 31. maja, odlučio je da Abdulah Hajdarević, koji se sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti urednika i vlasnika Face TV-a Senada Hadžifejzovića, uz mjere zabrane, može da se brani sa slobode.

  • Društvo

  • 31. Maj 2021  01. Jun. 2021

  • 6

“Ja sam novinar. Ja ne bih trebalo da komentarišem sudske presude, čak ni kada se mene tiču, ali sam duboko, duboko, duboko razočaran odlukom suda, ne zbog mene, već zbog svih nas novinara. Ovo je odluka protiv novinara”, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Senad Hadžifejzović nakon odluke suda.

Njegova pravna zastupnica, advokatica Adna Dobojlić, kazala je za RSE, kako odluka nije konačna, budući da Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) ima pravo na žalbu u roku od 24 sata.

“Nakon toga će Sud ponovo odlučivati o žalbi”, dodala je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...