VELIKO ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Parovi, u prosjeku, vode ljubav dva puta sedmično, a seks traje, prosječno, dvije minute!

Dok su nedavne studije pokazale kako seks, u prosjeku, traje oko sedam minuta, ugledni stručnjak, dr. Harry Fisch, specijaliziran za liječenje muških seksualnih problema, tvrdi kako je čak i to pretjerivanje.

  • Sex i grad

  • 05. Jun. 2021  05. Jun. 2021

  • 0

Dok su nedavne studije pokazale kako seks, u prosjeku, traje oko sedam minuta, ugledni stručnjak, dr. Harry Fisch, specijaliziran za liječenje muških seksualnih problema, tvrdi kako je čak i to pretjerivanje.

U istraživanju za svoju knjigu "Gola istina - Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle" otkrio je kako čak 43 posto parova, u prosjeku, ne vodi ljubav duže od dvije minute, piše australski "Star Observer".

Kao glavne "krivce" za to navodi muškarce, mada se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolirati duže od minute. Više od 90 posto žena ne može doživjeti orgazam u roku od dvije minute pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

- Postoje velike varijacije između parova pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali je znatno više onih čije su strastvene seanse kratke - rekao je Fisch.

Dodaje kako bi muškarci koji ne mogu odgoditi orgazam dvije minute od početka seksa, ali ga niti doživjeti nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako trebali posjetiti ljekara, jer se takvi problemi mogu ublažiti.

Parovi, u prosjeku, vode ljubav dva puta sedmično, a posljedica kratkog trajanja seksa zasigurno je i manjak želje za njim, piše Handbag.com.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...