STOTKA JE TU ZA TRI SEKUNDE: Italijanska marka stoljetne tradicije predstavila svoj prvi supersportski auto

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala "Index.hr".

  • Auto

  • 05. Jun. 2021  05. Jun. 2021

  • 0

Karoserist s gotovo stoljetnom tradicijom predstavlja svoj prvi supersportski auto.

Carrozzeria Touring je nakon nebrojenih poslova za renomirane tvrtke odlučila dodatno oploditi svoje iskustvo i znanje te složiti vlastiti supersportski auto. Ime mu je Superleggera Arese RH95, a bitno je da izgleda odlično i još bolje vozi.

Baza je nepoznata, ali je središnje mjesto dobio V8 sa 720 KS i 770 Nm koje putem sedam-stupanjskog mjenjača s dvije spojke izbacuje na stražnje kotače. Stotka je tu za tri sekunde, a posustati neće ni debelo nakon 300 km/h.

Odličnom dizajnerskom rješenju se ne treba čuditi. Bilo je dovoljno inspiraciju povući iz bogatog nasljeđa, a kao što kaže Louis de Fabribeckers, tvrtkin voditelj dizajna: "Auto nosi stilske značajke cijele AERO linije u mnogim elementima, a otvori na vanjskim pločama dodaju teatralnost automobilu koji je umjetnost i dizajn u pokretu."

Automobil iznutra donosi koncept tzv. dvostruke kabine, gdje su vozač i suvozač odvojeni podignutom središnjom konzolom. Naravno, mogućnosti personalizacije su beskrajne, a vjerojatno i cijena. Dovoljno je reći kako vjerojatna osnova u obliku Ferrarija F8 Tributo stoji četvrt milijun eura. 

Za izradu jednog automobila potrebno im je pola godine, a plan je proizvesti 18 primjeraka. Službena premijera zakazana je za 1. rujna ove godine u Velikoj Britaniji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...