SELEKTOR DANSKE POBJESNIO ZBOG POTEZA REPREZENTATIVCA BiH: “To je bezobrazluk, mislio sam utrčati na teren i zgrabiti ga…“

Bh. reprezentacija jučer je u prijateljskoj utakmici u gostima protiv selekcije Danske poražena sa 2:0.

  • Sport

  • 07. Jun. 2021  07. Jun. 2021

  • 0

"Zmajevi" su igrali u podmlađenom sastavu, jer Ivalyo Petev nije računao na većinu iskusnih igrača.

Danci su bez problema uspjeli da dođu do pobjede i u dobroj atmosferi će dočekati početak Evropskog prvenstva.

Za bh. selekciju ovo je bila 13. utakmica u nizu bez pobjede, što je zaista očajan niz. Nakon meča oglasio se i selektor domaće selekcije Kasper Hjulmand, koji je posebno kritikovao Ajdina Nukića.

Naime, Nukić je šansu dobio u finišu utakmice i našao se u centru pažnje u sudijskoj nadoknadi kada je žestoko faulirao Nicolaija Boilesena, zbog čega je Hjulmand "poludio" pored aut-linije.

"Posljednji prekršaj napravljen na Boilesenu je bio bezobrazluk. To je bio potpuno lud prekršaj i smiješno je da to neko radi na samom kraju u prijateljskoj utakmici. BIo sam blizu da istrčim na teren i zgrabim ga, ali dobro je što to nisam uradio, jer nisam siguran da bi bio na klupi na početku Eura. To je bio čist crveni karton. Da Boilesen nije digao nogu, on bi mu je slomio", rekao je selektor Danske.

Hjulmand se osvrnuo i na utakmicu i poručio da je zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Dobro smo odigrali. Uvijek je teško u zadnjim test-utakmicama. Trebalo je pogledati neke važne stvari u našoj igri i mislim da smo dobro sve odradili. Mogli smo sigurno i bolje, ali gotovo je sada", rekao je Hjulmand i nastavio:

"Bit ćemo spremni za Euro i apsolutno sam siguran u to. U subotu ćemo imati dodatu svježinu i motivaciju i ne sumnjam da će i igra biti bolja. Dobili smo danas nekoliko važnih odgovora. Imamo puno igrača i to je naše oružje. Ovo je dobra ekipe, ne samo 11 igrača, već cijeli tim. Jako dobra grupa i mi smo spremni za EP."

Danci svoj nastup na Evropskom prvenstvu otvaraju u subotu, kada će na domaćem terenu igrati protiv Finske.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...