JANEZ JANŠA OPTUŽIO DUNJU MIJATOVIĆ ZA ŠIRENJE "LAŽNIH VIJESTI": "Dobro je plaćena našim novcem"

U svom izvještaju, objavljenom krajem prošle sedmice, Mijatović je slovensku Vladu pozvala da zaustavi pogoršavanje situacije na području medijskih sloboda i sloboda izražavanja.

  • Regija

  • 07. Jun. 2021  07. Jun. 2021

  • 0

Slovenski premijer Janez Janša u ponedjeljak je povjerenicu Vijeća Europe Dunju Mijatović optužio za širenje "lažnih vijesti", jer je u svom izvješaju kritizirala stanje medijskih sloboda u Sloveniji.

- Žalosno, Dunja Mijatović je dio mreže lažnih vijesti. Dobro je plaćena našim novcem – napisao je Janša u Twitter objavi na engleskom jeziku.

U svom izvještaju, objavljenom krajem prošle sedmice, Mijatović je slovensku Vladu pozvala da zaustave pogoršavanje situacije na području medijskih sloboda i sloboda izražavanja.

U izvještaju koje je napravila nakon posjete Sloveniji i razgovora s više visokih dužnosnika, kao probleme u Sloveniji spomenula je uznemiravanje i zastrašivanje novinara te krivične tužbe protiv nekih od njih, upozorivši da neki postupci slovenske Vlade mogu narušiti nezavisnost, kredibilnost i finansijsku stabilnost javnih medija.

Slovenski premijer Janša, koji je u martu prošle godine po treći put došao na čelo Vlade nakon što je prijašnja Vlada odstupila, od samog početka svog mandata vodi svojevrsni verbalni rat s novinarima, koje optužuje da djeluju u interesu “ekstremne” ljevice, nastojeći izazvati pad Vlade, a prigovaraju mu i “autoritaran” stil te pokušaje utjecaja na nezavisna državna tijela, prenijela je Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...