"SLOBODNA BOSNA" U POSJEDU PISAMA ŽELJKA KOMŠIĆA I ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a: "Milorad Dodik NIJE SLIJEDIO neophodne procedure Predsjedništva BiH, ambasador Sven Alkalaj IMA..." (FOTO)

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, bez konsultacija s kolegama Komšićem i Džaferovićem, uputio pismo Vijeću sigurnosti UN-a tražeći da se ne dozvoli obraćanje ambasadora BiH pri UN-u Svena Alkalaja, isto su uradili i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović u identičnom formatu.

  • Vijesti

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 13

U pismima koje su Komšić i Džaferović uputili Svenu Jurgensonu, predsjedniku Vijeća sigurnosti UN-a, navedeno je kako ambasador Alkalaj ima dopuštenje za obraćanje na sjednici ovog tijela UN-a.

"Pripala mi je čast da vas informiram o tome da ambasador Sven Alkalaj kao predstavnik Bosne i Hercegovine ima dopuštenje da se obrati Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija na sjednici koja će se održati danas", stoji u oba pisma.

Članovi Predsjedništva BiH su također u pismima naveli kako Milorad Dodik prilikom slanja pisma Vijeću sigurnosti nije postupio u skladu s procedurama Predsjedništva BiH.

"Koristim ovu priliku da vas informiram da Milorad Dodik nije slijedio neophodne procedure Predsjedništva BiH kada je izražavao svoj stav kao predsjedavajući Predsjedništva BiH. Kao član Predsjedništva BiH, informiram vas da ne postoje određena ograničenja koja bi spriječila ambasadora Alkalaja da se obrati na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a", stoji u pismima članova Predsjedništva BiH.

Pismo člana Predsjedništva BiH Željka Komšića

Pismo člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...