SARAJEVO NAKON PRESUDE ZLOČINCU: "Vijećnica večeras, čini se više nego ikad, svijetli dostojanstvom"

Objavom fotografije osvijetljene Vijećnice gradonačelnica Sarajeva reagovala je na današnje izricanje presude ratnom generalu Ratku Mladiću.

  • Društvo

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 0

Nakon izricanja presude Ratku Mladiću sarajevska Vijećnica osvijetljena je u čast nevinim žrtvama genocida, a prikazivanjem cvijeta "Sjećanje" gradonačelnica Benjamina Karić kazala je kako večeras, više nego ikad, svijetli dostojanstvom.

Objavom fotografije osvijetljene Vijećnice, gradonačelnica Sarajeva reagovala je na današnje izricanje presude ratnom generalu Ratku Mladiću.

"Danas smo iz Vijećnice pratili javno izricanje drugostepene presude Ratku Mladiću pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove u Hagu. Vijećnica večeras, čini se više nego ikad, svijetli dostojanstvom", napisala je Karić u opisu.

Danas smo iz Vijećnice pratili javno izricanje drugostepene presude Ratku Mladiću pred Međunarodnim rezidualnim...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Utorak, 8. juni 2021.

"S vjerom u pravdu i perspektivniju budućnost nas i naše djece, cvijetom 'Sjećanje', simbolom genocida u Srebrenici, odajemo počast nevinim žrtvama", pojasnila je Karić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...