AUSTRIJA U ŠOKU: Srbin mučio, sakatio i snimao žrtve u Beču!

Austrijski zvaničnici potvrdili su da je Belivukov saradnik Dario Đorđević, zvani Dekster, koji je uhapšen u Beču, osumnjičen za tri ubistva, kao i da je jednog člana svoje grupe oteo i iživljavao se nad njim, kao i članovi ove kriminalne grupe.

  • Hronika

  • 10. Jun. 2021  11. Jun. 2021

  • 5

Dario Đorđević, zvani Dekster, koji je uhapšen u Beču, sumnjiči se da je oteo svog saradnika i brutalno ga mučio u podrumu u tom gradu zbog duga od 2.000 eura, izjavili su austrijski zvaničnici, koji su učestvovali u velikoj akciji hapšenja u saradnji sa američkim FBI.

Đorđević, koji je navodno bio jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uhapšen je 6. juna i kod njega je tada zaplijenjeno 10 kilograma heroina. Prema nezvaničnim informacijama, on se skrivao pod lažnim imenom, ali je nastavio da rukovodi dijelom grupe poslije hapšenja Belivuka i Miljkovića.

- Za njim Srbija već traga zbog sumnje da je učestvovao u tri ubistva. On je jedan od vođa kriminalne grupe. Kada je uhapšen, zaplijenjeno je 10 kilograma heroina. Njegovim pritvaranjem riješena je otmica muškarca iz Srbije koji je radio za grupu, ali im je ostao dužan 2.000 eura - izjavio je Franc Ruf, generalni direktor za javnu sigurnost Austrije.

On je potvrdio da je praktično dio grupe u toj državi kojim je rukovodio Đorđević funkcionisao na isti način kao Belivukova grupa, koja je uhapšena u februaru. Austrijski zvaničnik potvrdio je da su, kao i beogradske "kolege", maltretiranje i sakaćenje žrtava snimali telefonom i snimke i slike razmjenjivali sa drugim članovima grupe.

- Zadobio je teške telesne povrede, a dok su ga tukli i mučili, sve su snimali. Na snimcima se čuje kako žrtva cvili i moli za pomoć - rekao je Ruf.

Osim mučenja pripadnika svoje kriminalne grupe, istragom je otkriveno da je su Đorđević i njegovi saradnici i bratu žrtve pretili ubistvom.

- Još uvijek nisu svi uhapšeni, za 12 njih se još traga, ali su osumnjičeni u inostranstvu. Uvjeren sam da će i oni biti pritvoreni vrlo brzo - kazao je Franc Ruf.

Osim Đorđevića, policija je u Beču uhapsila i njegove najbliže saradnike, Aleksu Petrovića, Predraga Boćovića, Miloša Hristova, Nikolu Savatića, Luku Cara, Todora Jarčevića, Petra Selakovića, Petra Milojića, Danijela Stojanovića i Miluna Dukića.

Kako je otkriveno, oni su uhapšeni u akciji pod nazivom "Trkač", koja je bila dio velike klopke koju je FBI zajedno sa policijama drugih zemalja napravio za kriminalce širom svijeta.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...