AMBASADORICA MLINAREVIĆ U SUZAMA: "Hvala, dobri ljudi, rasplakalo me!"

Općinski sud u Ljubuškom donio je pravosnažnu presudu protiv Jurice Pavlovića iz Ljubuškog, pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zbog poruke koje je putem Facebooka uputio književnici Martini Mlinarević, aktuelnoj ambasadorici Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici.

  • Društvo

  • 11. Jun. 2021  

  • 2

Podsjetimo, nakon što je u avgustu 2019. na Facebooku objavila vijest da joj je zabranjeno da predstavi svoju knjigu Huzur na festivalu u Čitluku, Martina Mlinarević dobila je niz prijetećih poruka koje obiluju govorom mržnje.

 

Jednu od takvih poruka uputio joj je vojnik Jurica Pavlović nazivajući je, između ostalog, „izdajnicom“ svoga naroda i „neprijateljem Hrvata“.

Na ovu vijest danas je reagirala i ambasadorica Mlinarević:

"Općinski sud Ljubuški, hvala dobri ljudi moga rodnog grada, koji imate snage pokazati čast i poštenje. Rasplakalo me.

Prva reakcija suda, nakon svih godina, nakon svih pretrpljenih online ružnoća, čoporativnog čerečenja i cyberbullinga kojem sam izložena."

Rasplakalo me, zaključila je Mlinarević, "jer će spomenuti Jurica valjda naučiti, da željeti nekome smrt, tko ti ništa načinio nije u životu, nikada ne vodi ničemu".

(Radiosarajevo.ba)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...