NEVJEROVATNA PRIČA OBIŠLA SVIJET: Pogledajte svjedočenje ronioca kojeg je progutao kit (VIDEO)

Ronilac iz SAD-a preživio je nevjerovatno iskustvo nakon što se kod obale Cape Coda, nedaleko od Bostona, našao u ustima kita grbavca, prije nego što ga je ogromni sisar ispljunuo.

  • Šareni svijet

  • 13. Jun. 2021  

  • 0

Michael Packard kaže da je ronio na dubini od oko 14 metara u vodama blizu mjesta Provincetown, u Massachussetsu, kada mu se sve „zamračilo“.

Pomislio je da ga je možda napao morski pas, koji nije rijetka pojava u tim vodama, no, onda je shvatio da nije osjetio zube i da ga ne boli ništa.

„Onda sam spoznao da sam u ustima kita… i da me pokušava progutati“, rekao je Packard.

„Pomislio sam – to je to, umrijet ću“.

Packard procjenjuje da je u kitovim ustima bio oko 30 sekundi, ali je mogao disati, pošto je i dalje imao ronilačku opremu. Onda je kit izronio, protresao glavom i ispljunuo ga.

Packarda je spasio kolega iz čamca na površini mora.

„Vidio sam svjetlo i uskoro sam bio van vode“, ispričao je Packard Cape Cod Timesu.

‘Male šanse da proguta čovjeka’

Jooke Robbins, direktorica studija o kitu grbavcu u Centru za morske studije u Provincetownu kaže da nema razloga da sumnja u ovu priču.

Robbins tvrdi da nikada nije čula za slučaj ove vrste, ali da je veoma moguće da se Packard „našao na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme“.

„Ne vjerujem da je laž, jer poznajem ljude o kojima se ovdje radi… Imam svaki razlog da vjerujem da je ovo istina“, rekla je Robbins za AFP.

„Kada kitovi love, jurišaju naprijed, otvore usta i usisavaju ribu i vodu velikom brzinom“, kaže, te dodaje da imaju velika ista, ali ne i grlo, tako da su male šanse da progutaju čovjeka.

„Važno je da ljudi znaju da je, kada vide kita, najbolje držati dobru distancu. Kitovi moraju imati prostora“, dodala je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...