PARA IMA, HADŽIJA: Ko je čovjek koji će platiti 28 miliona dolara za 11 minuta u svemiru u društvu američkog milijardera

Svemirski turist koji će na put krenuti 20. jula u društvu braće Jeffa i Marka Bezosa te u svemiru provesti 11 minuta, napokon je odabran

  • HiTec

  • 13. Jun. 2021  

  • 0

Naime, Blue Origin je odlučio na aukciji prodati mjesta u kabini prvog Blue Originovog leta u svemir, a taj novac preusmjeriti u dobrotvorne programe zaklade Club for the Future. Nakon tri kruga natjecanja, konačni i najviši iznos koji je ponuđen bio je čak 28 milijuna dolara.

Ime pobjednika koji će imati tu jedinstvenu priliku bit će poznato u sljedećih nekoliko dana, poručili su iz Blue Origina. Dodali su kako je od 5. maja, kad je aukcija otvorena, svoju ponudu dalo više od 7000 ljudi iz 159 zemalja svijeta, a neki od njih dobit će priliku odvesti se na svemirsko putovanja u budućnosti.

Kako bi se uopće mogli kvalificirati za putovanje, sudionici moraju ispuniti niz zahtjeva - od toga da mogu podnijeti boravak na visini, hodati po neravnoj površini, ali i podnjeti težinu tri puta veću od njihove. Prije samog putovanja, odabrani putnici morati će proći posebnu Blue Origin obuku kako bi se znali ponašati tijekom leta i u nepredviđenim okolnostima.

Prema podacima iz Blue Origina, putnici će imati priliku iskusiti bestežinsko stanje u trajanju od tri minute, prije no što se budu morali pripremiti za povratak na Zemlju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...