NOVAK OSVOJIO 19. GRAND SLAM: Spektakularan preokret za pamćenje na Roland Garrosu, nakon meča je izjavio... (VIDEO)

“Atmosfera je još jednom bila naelektrisana. Hvala mom timu, porodici, mom treneru, fizioterapeutu, svima koji su zaslužni za ovo što smo napravili danas. Mislim da je nivo tenisa bio je izvanredan. Fizički i mentalno je bilo teško. Dva puta u tri dana igrao sam dva teška meča, ali pokazao sam sve svoje sposobnosti da se vratim u meč. Ovo što sam danas uradio je stvarno san. Hvala vam svima", rekao je Ðoković nakon meča.

  • Sport

  • 13. Jun. 2021  14. Jun. 2021

  • 2

Srbijanski teniser Novak Đoković (1. ATP) osvojio je Roland Garros nakon što je u današnjem finalu pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa (5. ATP) poslije spektakularnog preokreta.

Đoković je nakon četiri sata igre slavio sa 3:2, odnosno po setovima 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Novak je tako drugi put u karijeri osvojio Roland Garros, a ovo mu je bila 19. Grand Slam titula. Ujedno je stigao Rafaela Nadala i Rogera Federera na samo jednu osvojenu Grand Slam titulu budući da Španac i Švicarac imaju po 20 najvećih teniskih trofeja.

 Tsitsipas je sjajno servirao u prvom setu s brojnim asovima, a nakon što su obojica izgubili po jedan servis, zaigrao se tie-break. Grk se u njemu bolje snašao i poveo je u setovima na ovom meču.

Uspio je Novak u drugom setu donekle zaustaviti moćne servise Grka, ali je igrao dosta lošije u polju pa je Tsitsipas s dva uzeta breaka bez mnogo problema udvostručio vodstvo u setovima.

Đoković svog protivnika napokon uspijeva zaustaviti u trećem setu u kojem je jedan break bio dovoljan da se vrati u meč te smanji rezultat u setovima na 2:1.

 Očajno je Tsitsipas otvorio četvrti set i sa dva izgubljena servisa povratka nije bilo. Đoković je bez problema dovršio svog protivnika pa se zaigrao peti odlučujući set. 

U gotovo identičnom ritmu odigrao je Đoković i peti set pa je na kraju sasvim zasluženo osvojio svoj drugi Roland Garros.

Rezultat:

Đoković - Tsitsipas 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...