PREVARE NA SVAKOM KORAKU: Kako bi spriječili krađu računa u WhatsAppu spremaju...

WhatsApp dodaje novi način potvrde, i to - flash pozive. Baš kao i s kodom, ova opcija koristit će se za aktivaciju računa, ali umjesto putem SMS-a, odvit će se pozivom na vaš broj, koji će automatski i prekinuti.

  • HiTec

  • 14. Jun. 2021  14. Jun. 2021

  • 0

Popularna chat aplikacija u vlasništvu Facebooka WhatsApp ponovno je na meti prevaranta.

Kao što smo već pisali, prevara stara nekoliko godina opet je aktuelna, a funkcionira tako da dobijete poruku sa šestocifrenim kodom koji niste zatražili niti pokrećete novi WhatsApp račun, dok će od vas u idućem koraku prevaranti zatražiti da taj kod i upotrijebite. Sve se odvija s naizgled prijateljske adrese koja je prethodno hakirana.

Tako gubite kontrolu nad svojim računom, a prevaranti će se dokopati kontakata, poruka i dokumenata tamo pohranjenih.

No, čini se da je spas na vidiku, piše "Express".

Po pisanju WABeta.info, WhatsApp dodaje novi način potvrde, i to - flash pozive. Baš kao i s kodom, ova opcija koristit će se za aktivaciju računa, ali umjesto putem SMS-a, odvit će se pozivom na vaš broj koji će automatski i prekinuti. 

Opcija, koliko je zasad poznato, neće biti dostupna za iOS i bit će opcionalna. 

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...