KOMŠIĆ IZNERVIRAO DODIKA: "On proizvodi laži"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da reakcija Željka Komšića na deklaraciju NATO-a u kojoj se spominje BiH i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu potvrđuju da on nije dorastao ni manjim izazovima od ovih pred kojima se nalazi te da je, u nedostatku vlastite politike, uvijek vodio tuđu i varajući prolazio na izborima.

  • Mini market

  • 14. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 6

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Komšića da u deklaraciji NATO ne stoji konstitutivnost naroda u BiH, Dodik je odgovorio da je u deklaraciji implicitno potvrđena konstitutivnost naroda, jer Dejtonski mirovni sporazum na koji se poziva NATO i Ustav BiH kao njegov sastavni dio sadrži upravo odredbu o konstitutivnost naroda.

- Što se tiče Komšićevih fantazija u vezi sa Programom reformi i konstantnog zavaravanja javnosti u BiH kako je nešto učinjeno u pogledu eventualnog članstva u NATO, imam samo jedno da poručim - ako je to tačno i ako BiH može bez stava Republike Srpske u NATO neka proba odmah - istakao je Dodik upitan da prokomentariše i Komšićevu izjavu da je BiH aktivirala akcioni plan za članstvo u NATO.

On je rekao da će se tako najbolje suprotstaviti lažima koje Komšić i njemu slični proizvode, a proizvode ih da bi se ljudi bavili nepostojećim Nacionalnim godišnjim planom umjesto na primjer kako Bošnjaci imaji dva, a Hrvati nijednog člana Predsjedništva BiH.

(RTRS)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...