BIVŠI FRONTMEN "PINK FLOYDA": Odbio veliku novčanu ponudu Zuckerberga i poručio: "Je*i se" (VIDEO)

Mark Zuckerberg pitao je Watersa za korištenje kultne pjesme "Another Brick In The Wall, Part 2" u nadolazećoj kampanji na Instagramu. 

  • Show

  • 15. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 2

Roger Waters, nekadašnji frontmen benda Pink Floyd, učestvovao je na nedavnom protestu podrške Julianu Assangeu. Tada je potvrdio da ga je suosnivač Facebooka Mark Zuckerberg pitao za korištenje kultne pjesme Another Brick In The Wall, Part 2 u nadolazećoj kampanji na Instagramu. 

Snimka s press-konferencije brzo se proširila internetom. 

"Je*i se! Nema je*ene šanse", bio je odgovor Rogera na upit Zuckerberga. 

Tvrdi kako su mu nudili ogromnu cifru za korištenje pjesme, iako nije rekao točno koliko. 

"Ne želim učestvovati u ovom s*anju, Zuckerberg", rekao je Roger u videu.

Roger je pročitao dio pisma koje je navodno napisao Zuckerberg.

"Želimo vam zahvaliti što ste razmotrili ovaj projekt. Smatramo da je srž osjećaja ove pjesme i danas toliko rasprostranjen i potreban, što govori o tome da je bezvremensko djelo", piše u dijelu pisma koje je pročitao Roger.

"Žele koristiti pjesmu kako bi Facebook i Instagram učinili još većima i moćnijima nego što već jesu i kako bi mogli nastaviti cenzurirati sve nas i spriječiti priču o Julianu Assangeu da izađe u javnost", ispričao je muzičar, piše Index.hr.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...