OPET JE POČELO: Izraelske zračne snage napale palestinski kamp za obuku...

Radiostanica Hamas izvijestila je da je izraelski avion u srijedu napao palestinski kamp za obuku, što je prvi izraelski napad od primirja kojim je prošlog mjeseca okončan jedanaestodnevni prekogranični oružani sukob.

  • Svijet

  • 16. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 0

Izraelska vojska potvrdila je nešto kasnije da su njezini avioni u srijedu napali vojne objekte Hamasa u pojasu Gaze kao odgovor na lansiranje zapaljivih balona koji su, prema podacima izraelskih vatrogasaca, izazvali na jugu Izraela dvadesetak požara.

Usto, izraelska vojska navela je kako je zbog stalnih terorističkih prijetnji koje dolaze iz Gaze, spremna na sve scenarije, uključujući i obnavljanje borbi.

Hamas koji vlada Gazom, ranije je prijetio da će poduzeti akciju kojom će odgovoriti na marš Istočnim Jerusalemom, u kojem je u utorak, na poziv krajnje desnice, sudjelovalo više od hiljadu Izraelaca.

Novi izraelski premijer Naftali Bennett ranije je govorio da izraelske vlasti ne bi trebale tolerirati zapaljive balone i da bi na njih trebali odgovoriti kao na rakete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...