SRBIJANSKI MINISTAR ZDRAVLJA ZGROŽEN: "Tvrdnja Nermina Nikšića zaslužuje samo prezir i osudu..."

Srbijanski ministar zdravlja kaže kako je siguran da građani BiH znaju istinu i prepoznaju ko im je prijatelj, a ko se ponaša kao ratni profiter.

  • Politika

  • 16. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 0

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar istaknuo je jučer da tvrdnja poslanika SDP-a BiH u Parlamentu BiH Nermina Nikšića da je Vlada Federacije BiH platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina, “ide njemu na čast” i zaslužuje samo prezir i osudu.

“Ta bezumna laž i neskrivena mržnja prema Srbiji, njenim građanima i rukovodstvu Srbije, koju je neki Nermin Nikšić izneo danas, ide njemu na čast i svima sličnim koji na ovako besraman način koriste priliku da se medijski promovišu”, poručio je Lončar u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Istaknuo je da “svako ko želi da jedan par ekselans humanitarni gest predstavi na lažan način, zaslužuje samo prezir i osudu”.

“Siguran sam da taj Nermin i njemu slični polaze od sebe i sopstvene pretpostavke da u svakom gestu treba pronaći svoj interes”, smatra Lončar.

Srbijanski ministar zdravlja kaže kako je siguran da građani BiH znaju istinu i prepoznaju ko im je prijatelj, a ko se ponaša kao ratni profiter.

Podsjetimo, Nermin Nikšić je na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH rekao da, prema informacijama koje je dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, FBiH je platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina.

Vlada Federacije BiH demantovala je tvrdnje poslanika SDP-a u Parlamentu BiH Nermina Nikšića u kojem tvrdio da je Federalna vlada platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina, a kada to Srbija nije mogla da realizuje, pristali su da kao kompenzaciju vakcinišu građane BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...