SLUČAJ "DŽENAN MEMIĆ": U toku je pretres kuće Alise Mutap

Nedavno je uhapšen i njen otac Zijad Mutap, koji je jedan od osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi s ometanjem istrage u slučaju "Dženan Memić".

  • Vijesti

  • 16. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 0

U toku je pretres kuće Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, koji je ubijen u februaru 2016. godine, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako saznaje RS, pretresi se vrše i na drugim lokacijama.

Alisa Mutap (danas Alisa Ramić), podsjećamo, bila je djevojka Dženana Memića, mladića koji je ubijen u februaru 2016. godine u Sarajevu i čije ubice nikad nisu pronađene. U trenutku kad je Dženan napadnut, s njim je bila Alisa, ali tvrdi da ima amneziju i da se ne sjeća tragičnog događaja.

Nedavno je uhapšen i njen otac Zijad Mutap, koji je jedan od osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi s ometanjem istrage u slučaju "Dženan Memić".

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Usljed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen te da je Tužilaštvo KS s tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu o organiziranom kriminalu u slučaju "Memić".

Vrhovni sud FBiH već je jednom poništio oslobađajuću presudu Seferovićima i naložio novo saobraćajno vještačenje. Kantonalni sud u Sarajevu je u januaru ove godine ponovo Seferoviće proglasio nevinim. Porodica još traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.

Josip Barić nalazi se u pritvoru, a osumnjičeni je u istrazi Tužilaštva BiH i sumnjiči se zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. u vezi s krivičnim djelom protuzakonito posredovanje iz člana 382. i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH.

Barić je treća osoba koja je u okviru istrage Tužilaštva BiH uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima protuzakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Hasan Dupovac, bivši šef Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, i Zijad Mutap, otac Alise, djevojke koja je bila s Dženanom Memićem u noći kada je on nastradao, uhapšeni su 1. februara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...