NAKON NOVOG IZRAELSKOG NAPADA NA POJAS GAZE: Hamas zaprijetio da će...

Glasnogovornik Hamasa Fevzi Berhum izjavio je da će "odgovoriti na svaku provokaciju Izraela čiji cilj su palestinski narod i snage otpora".

  • Svijet

  • 18. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 1

Palestinski pokret Hamas zaprijetio je da će odgovoriti nakon izraelskih napada na pojas Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik Hamasa Fevzi Berhum rekao je da Izrael ponovo nastavlja s dosadašnjom politikom.

"Izraelsko bombardiranje položaja snaga otpora je predstava koja se izvodi kako bi nova vlada popravila moral svojih vojnika i zapovjednika", kazao je Berhum.

Naglasio je da će "odgovoriti na svaku provokaciju Izraela čiji cilj su palestinski narod i snage otpora".

Izraelska vojska izvela je zračni napad na pojas Gaze. Izraelski borbeni avioni bombardirali su sinoć cilj u gradu Beit Lahiya na sjeveru Gaze. Još nema podataka o meti koju je gađao Izrael.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva u Gazi do sada nije dalo informacije o eventualnim žrtvama.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...