NAKON ŠTO JE ISPITAO OSUMNJIČENE U SKLOPU ISTRAGE O STRADANJU DŽENANA MEMIĆA: Postupajući tužilac...

...u zakonskom roku prema Sudu BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve četvero osumnjičenih.

  • Hronika

  • 18. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 0

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je mjeru pritvora za osumnjičene u predmetu u vezi sa stradanjem Dženana Memića, prenosi Anadolu Agency.

“Postupajući tužitelj, nakon što je ispitao osumnjičene, u zakonskom roku prema Sudu BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve četvero osumjičenih”, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

“Postupajući tužitelji i tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu”, navodi se u saopštenju.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. godine izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...