UHAPŠENI 16. JUNA: Sud BiH Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću odredio...

...jednomjesečni pritvor.

  • Hronika

  • 19. Jun. 2021  19. Jun. 2021

  • 2

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću, recepcioneru hotela Crystal.

Kako je za N1 kazao advokat porodice Memić Ifet Feraget, pritvor nije određen Nebojši Veljoviću i Nedžadu Hrvatu, službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Alisu Mutap Ramić, je uhapšena u srijedu 16. juna. Osim Alise uhapšen je Muamer Ožegović koji je u kobnoj noći kada je stradao Dženan Memić radio kao recepcioner u hotelu Crystal. Takođe, tog dana su uhapšena i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. I oni su osumnjičeni za prikrivanje dokaza.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu, a 15. februara je preminuo.

Kada je napadnut, bio je u društvu djevojke Alise Mutap koja je također zadobila povrede i izgubila svijest. Mutap je 24. oktobra 2016. godine svjedočila pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, gdje je rekla da ima amneziju. Tokom svjedočenja rekla je da se nakon gubitka svijesti mnogih stvari ne sjeća, te da je i sama te noći bila povrijeđena.

Do danas nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je Dženan Memić zadobio povrede koje su dovele do smrtnog ishoda.

(N1)     

https://ba.n1info.com/vijesti/alisi-mutap-i-muameru-ozegovicu-odredjen-pritvor-veljovic-i-hrvat-na-slobodi/

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...