KAKVA TUGA: Klanjana dženaza srebreničkoj heroini Sabaheti Fejzić

Svijet je obišla priča o njoj i njenom sinu Rijadu.

  • Društvo

  • 19. Jun. 2021  19. Jun. 2021

  • 0

Na posljednji počinak danas je ispračena Sabaheta Fejzić, jedna od najpoznatijih aktivistica u borbi za istinu o genocidu u Srebrenici.

Svijet je obišla priča o njoj i njenom sinu Rijadu. Srpski vojnici bjesomučno su je tukli dok je bezuspješno pokušavala da zaštiti svog maloljetnog sina. Rijada su ipak odveli, strijeljan je kao i hiljade ostalih Srebreničana.

Veliki broj ljudi različitih vjera, prije dva dana kada je umrla, svojim porukama pokazao je o kakvoj ljudskoj veličini je bila riječ. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...