DIRLJIVA PORUKA AMERIČKOG PREDSJEDNIKA: Uginuo je njegov Champ...(FOTO)

Kako je u emotivnoj objavi na službenom predsjedničkom Twitter nalogu "POTUS" napisao Biden, Champ je posljednjih mjesec dana bio narušenog zdravstvenog stanja.

  • Šareni svijet

  • 19. Jun. 2021  

  • 0

Jedan od dva njemačka ovčara predsjednika SAD-a Joea Bidena, Champ, uginuo je danas u dobi od 13 godina.

Kako je u emotivnoj objavi na službenom predsjedničkom Twitter nalogu "POTUS" napisao Biden, Champ je posljednjih mjesec dana bio narušenog zdravstvenog stanja.

"Danas su nam teška srca jer vam svima stavljamo do znanja da je naš voljeni njemački ovčar Champ (Šampion op. a.), mirno preminuo kod kuće. Bio nam je stalni, dragocjeni pratilac tijekom posljednjih 13 godina i obožavala ga je cijela porodica Biden. Čak i dok je Champova snaga slabila u njegovih posljednjih mjesec života, kad smo bismo ušli u sobu on bi se odmah pridigao, mahao bi repom i gurkao nas da ga češemo iza uha ili po trbuhu. Gdje god da smo bili, on je želio biti s nama i sve bi odmah postalo bolje kad je bio pored nas", stoji u objavi predsjednika SAD-a.

Kako je rekao predsjednik SAD-a, Champ ništa više nije volio nego sklupčati se ispred vatre na kraju dana ili sunčati se u vrtu Bijele kuće.

 "U mlađim danima bio je najsretniji jureći lopte za golf na prednjem travnjaku Pomorske zvjezdarnice ili se utrkivao da uhvati naše unuke dok su trčali oko našeg dvorišta u Delawareu. U našim radosnim trenucima i u našim najtužnijim danima, bio je tu s nama, osjetljiv na svaki naš neizgovoreni osjećaj. Volimo svog slatkog, dobrog dečka i uvijek će nam nedostajati", napisao je Biden, piše Klix.

Porodica Biden ima još jednog njemačkog ovčara Majora, kojeg su udomili iz psećeg azila. Major je već nekoliko puta ugrizao članove osoblja Bijele kuće zbog čega je morao biti vraćen u porodičnu kuću Bidenovih u Delewareu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...