DJEČAKA UJEO POSKOK: Policijskim džipom prevezen u kliniku...

Dječak C. M. bio je dio ekipe iz Sjeverne Makedonije u Jelašničkoj klisuri, gdje se po šesti put održavala avanturistička utrka koju organizuje opština Niška Banja u saradnji sa Sportskim klubom Tribe iz Beograda.

  • Hronika

  • 20. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 0

Dječaka C.M. (14) iz Sjeverne Makedonije danas u prijepodnevnim časovima ujela je zmija poskok u Jelašničkoj klisuri kod Niša tako da mu se na licu stvorio otok. Hitro se reagovalo tako da su mu ljekari dali neophodnu terapiju i sada je dobro. On je policijskim džipom prebačen na Dječiju kliniku gdje mu je ukazana pomoć, piše Srbijadanas.com.

"Maloletni pacijent je danas primljen na Dečju kliniku sa povredom od ujeda zmije na licu. On ima otok lica, levog obraza što je sanirano. Primio je antiviperinum i nema komplikacija, dobro je odreagovao", rekli su u Kliničkom centru u Nišu.

Dječak C.M. je bio dio ekipe iz Sjeverne Makedonije u Jelašničkoj klisuri gdje se po šesti put održavala avanturistička trka koju organizuje opština Niška Banja u saradnji sa Sportskim klubom "Tribe" iz Beograda.

To je posebna vještina i spoj atletike, snalažljivosti i izdržljivosti koje podrazumijeva izvlačenje tereta, puzanje provlačenje kroz blato i slično.

"Dečak se nalazi na ovoj trci sa porodicom koji su takođe penjači. Takmičarski dan je bio juče, a danas su prateće manifestacije tako da se čistila klisura, spuštali smo se sa stena i slično. Spuštanje užetom je bilo prateća aktivnost. Nakon toga je on krenuo da se penje, ali nekako četvoronoške i zmija je izašla takoreći iz stene tako da ga je ujela za lice. Roditelji su dobro to prihvatili jer su svesni rizika prirode, a i sami planinari. Policijska brigada ga je odmah stavila u džip i odvezla kod lekara. Nas penjače, inače, godišnje dva puta u proseku ujede poskok, ali sada se reagovalo mnogo brže jer je u pitanju deo glave deteta", rekao je predstavnik sportskog kluba "Tribe".

Riječ je o trci u kojoj su učestvovala oko 800 takmičara u subotu u nedjelju iz Srbije i regiona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...