DALIĆ I "VATRENI" PRED ISPADANJEM S EURA: Hrvatskoj ni pobjeda nad Škotskom ne garantira prolazak dalje, jedan detalj je nevjerovatan...

Poraz od Engleske od 1:0 te remi od 1:1 protiv Češke dovele su Luku Modrića i saigrače u situaciju da u posljednjem kolu moraju pobijediti Škotsku, ali čak ni to nije garancija prolaska dalje, jer se situacija može promijeniti ili, bolje rečeno, zakomplicirati.

  • Sport

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 2

Poznato je kako dalje u osminu finala četiri najbolje trećeplasirane momčadi, a poredak na toj mini ljestvici određuju se po nekoliko kriterija, a to su: ukupan broj osvojenih bodova, zatim ukupan broj postignutih golova, broj kartona (što manje) te - ako je sve to poravnato - ukupan poredak europskih kvalifikacija.

Nakon novih odigranih utakmica, jasno je da igračima selektora Zlatka Dalića igra samo pobjeda nad Škotskom.

Švicarska, koja je odigrala sve utakmice grupne faze na Euru, trenutno ima četiri boda, ali i negativnu gol-razliku (-1). To znači da bi Hrvatska minimalnom pobjedom nad Škotskom (1:0) imala, također, četiri boda i gol-razliku 0 i, prema tome, sigurno preskače Švicarsku.

No, problem za Hrvatsku mogao bi biti rasplet u drugim grupama, gdje bi ključna mogla biti upravo gol-razlika. Naime, može se poklopiti da na toj mini listi trećeplasiranih momčadi odlučuje upravo gol-razlika, a Hrvatskoj prijete reprezentacije koje su odigrale po dvije utakmice i trenutno imaju tri boda Portugal (+1) i Austrija (0). Tu su još reprezentacije s dva osvojena boda Finska (0) i Španija (0). Puno je kombinacija u igri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...