MURIZ MEMIĆ NAKON ROČIŠTA: "Očekujem nova hapšenja, ovo je poruka Dalidi Burzić..."

Postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za još 30 dana za osumnjičenog Josipa Barića (1963.), koji je pod istragom u predmetu u kojem postupa Tužilaštvo BiH, a odnosi se na stradanje Dženana Memića u februaru 2016. godine.

  • Vijesti

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 1

Medijima su se nakon ročišta obratili Muriz Memić i advokat Ifet Feraget.

Muriz Memić je, na pitanje da li očekuje dodatna hapšenja, kazao sljedeće:

Očekujemo da se to desi, imaju čvrsti dokazi i ostaje na Tužilaštvu. Trebalo bi biti novih hapšenja, koliko sam naučio do sada. Nisu još svi obuhvaćeni, nisu glavni obuhvaćeni. Ovo je poruka Dalidi Burzić, da neću stati nikada.

O jučerašnjim prijetnjama koje je dobio, kazao je:

Vidjet ćemo dalje šta će se dešavati. Javnost se uznemirila, sinoć je bilo preko 1.000 poziva. On je u pritvoru, nadam se da će ostati u pritvoru dok se ne riješi.

Podsjetimo, mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog okolnosti u kojim bi puštanje osumnjičenog na slobodu izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...