ISTO SMETA, ISTO ODSTOJANJE: Novi iranski predsjednik o "upoznavanju" s Bidenom

Raisijev umjereni konkurent na nedavnim izborima Abdolnasser Hemmati rekao je da bi bio spreman potencijalno se sastati s Bidenom.

  • Svijet

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 2

Novoizabrani iranski predsjednik kaže da nije voljan upoznati predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena.

Ebrahim Raisi, na pitanje o mogućem susretu s Bidenom, jednostavno je rekao: “Ne”, javlja AP.

Raisijev umjereni konkurent na nedavnim izborima Abdolnasser Hemmati rekao je, prenosi Raport.ba, da bi bio spreman potencijalno se sastati s Bidenom.

U međuvremenu, Raisi se nazvao “braniocem ljudskih prava” nakon što su ga direktno pitali o njegovom učestvovanju u masovnim pogubljenjima oko 5.000 ljudi 1988. godine.

Raisi je bio dio takozvanog vijeća za smrt koje je na kraju iransko-iračkog rata 1980-ih osudilo političke zatvorenike na smrt.

On je na svojoj prvoj konferenciji za štampu rekao i da nije voljan pregovarati o teheranskom programu balističkih raketa.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...