PLAČ I VRISAK MAJKE U HODNICIMA BANJALUČKOG OKRUŽNOG SUDA: "Ubico, ubico..."

Sudija Dragan Uletilović zamolio je sve da se dostojanstveno ponašaju u Sudu i da se ovakve scene ne ponavljaju.

  • Hronika

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 0

Hodnikom banjalučkog Okružnog suda jučer su se orile riječi “Ubico, ubico”, koje je kroz plač govorila Vesna Savanović, majka Duška Savanovića, za čije je ubistvo optužen Dalibor Čamber.

PONAŠANJE I NAMJERE

Ovo se odigralo u pauzi suđenja, a uplakana žena se obratila i advokatu Milošu Paleksiću pitajući ga kako ga nije sramota da brani ubicu. Dok je ona vikala i plakala, sudski policajci su je smirivali.

Njen suprug Miodrag naveo je da je Čamber kriminalac koji je sa sobom stalno nosio oružje, što pokazuje da su njegove namjere nečasne.

Sudija Dragan Uletilović zamolio je sve da se dostojanstveno ponašaju u Sudu i da se ovakve scene ne ponavljaju.

Vještak tužilaštva, balističar Saša Jojić na suđenju je kazao da čahure nađene na mjestu zločina, odgovaraju mecima ispaljenim iz pištolja koji je oduzet od optuženog Čambera. Okružni tužilac Aleksandar Simonović predao je Sudu nekoliko materijalnih dokaza, među kojima i potvrdu o oduzimanju pištolja CZ 99 od optuženog Čambera, piše "Oslobođenje".

PRIZNANJE KRIVICE

Čamberov advokat najavio je saslušanje optuženog kao svjedoka odbrane, kazavši da će za svjedoka pozvati i Milana Đuđevića. Predložio je i neuropsihijatrijsko vještačenje svog branjenika te vještačenje povreda koje je zadobio kobne večeri.
Čamber se, prema optužnici, tereti za zločin u novogodišnjoj noći 31. decembra prošle godine ispred benzinske pumpe "NIS Petrol" u Trnu. Njemu se na teret stavlja i pokušaj ubistva Alekse Babića. Milan Đurđević je priznao krivicu te je osuđen na godinu zatvora za pomoć učiniocu krivičnog djela. Osuđen je, jer je nakon zločina odvezao Čambera s lica mjesta te mu pomogao da sakrije pištolj i druge tragove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...