ON MOŽE SKORO SVE: Volkswagen će uskoro odlučiti hoće li Rimcu prodati Bugatti

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 22. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Nakon gotovo dvije godine nagađanja Volkswagen će uskoro donijeti konačnu odluku.

Volkswagen grupa će uskoro odlučiti o budućnosti njene najluksuznije marke.

U pitanju je Bugatti, a skoru odluku najavio je Oliver Blume, prvi čovjek Porschea i član uprave Volkswagena, piše Automotive News Europe.

Volkswagen je još u ožujku objavio da radi na strateškom partnerstvu s Rimcem, a koji će uroditi jačim vezama Porschea i Rimca. Na kraju bi mogao uroditi i prodajom Bugattija tvrtki Rimac Automobili, podsjeća nas renomirana publikacija.

U to vrijeme Volkswagen je najavio da Porsche ulaže 70 milijuna eura u Rimca i podiže vlasnički udio s 15 na 24%. 2018. godine Porsche je kupio 10% udjela u Rimcu, a godinu kasnije je udio povećan na 15%.

Kako god bilo, još od odustajanja od novog Bugattijevog modela mnogi nagađaju da se Volkswagen želi riješiti Bugattija i da zasigurno ne planira velika ulaganja u hipersportski segment. Bugatti, s druge strane, stalno predstavlja nove izvedbe Chirona, pa ostaje nejasno kakva je trenutna situacija u francuskoj kompaniji. U svakom slučaju, idući mjeseci bit će ključni za budućnost tvrtke iz Molsheima. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...