ŠTA SE DOGAĐALO U SVLAČIONICI: Zlatko Dalić ipak priznao šta je sve rekao igračima na poluvremenu, pogledajte šta se dogodilo nakon toga

Nakon što je u odlučujućoj utakmici Hrvatska slavila sa 3:1 protiv Škotske te tako izborila osminu finala Europskog nogometnog prvenstva, selektor Zlatko Dalić čestitao je igračima na pobjedi.

  • Sport

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

"Čestitam dečkima na sjajnoj utakmici, na velikoj pobjedi i na plasmanu u osminu finala. Ovih deset dana bilo je veliko iskušenje, pogotovo ova utakmica, da ostanemo nakon svega mirni, dostojanstveni i strpljivi. Hvala dragom Bogu što nam je za to dao snage. Mi možemo i sada će sve biti lakše, pogotovo kad dođu naši navijači. Hvala svima koji su vjerovali u nas. Vi ste naša snaga, a mi ćemo biti vaš ponos. Hrvatska zaslužuje podršku i hvala svima koji nam je daju", kazao je Dalić.

Na pitanje što je rekao igračima na poluvremenu, kada je rezultat bio 1:1, kazao je:

"Da nastave igrati u istom ritmu. Imali smo problem, jer smo nakon 1:0 počeli biti presigurni u sebe i igrati sporije. Nekim našim sitnim greškama vratili smo suparnika u igru, ali nismo posustali. Imali smo snagu i vjeru, igrali mirno i staloženo i bilo je samo pitanje kad ćemo dati gol. Nije bilo lako protiv čvrstog suparnika i njegove publike, ali pokazali smo kvalitetu i odigrali pravu utakmicu", kazao je Dalić.

Pogledajte golove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...