SKANDAL DO SKANDALA: Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama.

  • Mini market

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u posljednje vrijeme izbjegava da leti s njim, jer je upozoren da njegov miljenik u posljednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata, prenosi portal Banjaluka-24 com.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama, i to:

alt

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) postavio je za zamjenika direktora Helikopterskog servisa Republike Srpske, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

- Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković postavio je za generalnog direktora RTRS-a

- Svog brata Dejana Kusturića postavio je za direktora Fonda zdravstvenog osiguranja

- Svog drugog kuma Čedomira Šušnjar postavio je za direktora Direkcije za civilno zrakoplovstvo (BHDCA)

- Bratovu suprugu zaposlio je u Palatu predsjednika RS kao sekretaricu

- Svog šurijaka Slavišu Milanković progurao je za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” s direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i s Dodikovim sinom Igorom.

Dovodi se u vezu da ima kontakte s bezbjednosno interesantnim licima iz regiona te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari.

Obavještajnim strukturama poznato je da ima veliku sumu novca pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

alt

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”, piše Banjaluka-24.com.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...