HADŽIBAJRIĆ BOCNUO VRANIĆA: "Ministre, ispunite obećanje"

"Nadam se da i ovaj put nećemo naići na političke opstrukcije, jer je ovaj punkt neophodan za adekvatnu uslugu i zdravstvenu zaštitu naših građana, koji nam moraju biti prioritet. Stoga, pozivam ministra da ispuni obećanje, opremi i pokrene punkt Hitne pomoći u Starom Gradu.”

  • Društvo

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Općina Stari Grad završila je prije tri sedmice adaptaciju prostorija koje ustupa za otvaranje prvog punkta Hitne pomoći u Starom Gradu.

Prostorije se nalaze u ulici Obala Kulina bana 24 te imaju adekvatan prilaz i iz ulice Tekija čikma kako bi bio osiguran pristup vozilu Hitne pomoći. Otvaranje punkta Hitne pomoći rezultat je dogovora općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Malika Garibije i ministra zdravstva KS Harisa Vranića, postignutog u martu ove godine.

Prema tom dogovoru, Općina se obavezala da osigura adekvatne prostorije i izvrši njihovu adaptaciju. U svim predviđenim rokovima izvršena je sanacija unutrašnjih zidova i plafona, zamjena stolarije, adaptacija toaleta i sanacija dijela vanjske fasade. Također je osiguran prilaz invalidnim osobama.

O završetku radova obaviješteno je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo te zatraženo da poduzmu aktivnosti radi opremanja punkta kako bi što prije bio u upotrebi i na raspolaganju građanima, ali se to do danas nije desilo.

Kako je u više navrata isticao načelnik Hadžibajrić, inicijativa za otvaranje punkta Hitne pomoći u Starom Gradu postojala je još prije pet godina, ali tada nije bilo razumijevanja za njenu realizaciju.

“Prijedlog smo prvi put iznijeli prije pet-šest godina tadašnjoj upravi Hitne medicinske pomoći u Sarajevu. Nažalost, zbog političke pozadine i motiva, tadašnja uprava nije imala razumijevanja za našu inicijativu. Prije nekoliko mjeseci, ideju smo ponovo pokrenuli i dogovorili njenu realizaciju sa ministrom Vranićem. Nadam se da i ovaj put nećemo naići na političke opstrukcije, jer ovaj punkt neophodan je za adekvatnu uslugu i zdravstvenu zaštitu naših građana, koji nam moraju biti prioritet. Stoga, pozivam ministra da ispuni obećanje, opremi i pokrene punkt Hitne pomoći u Starom Gradu”, izjavio je Hadžibajrić.

Prema prvobitnom dogovoru, u prvom punktu Hitne pomoći u Starom Gradu obavljat će se djelatnost primarne zdravstvene zaštite.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...