VANI JE VRUĆE, NA DRUŠTVENIM MREŽAMA PAKLENO: Irma Baralija zakuhala unutar koalicije, Kojović u ulozi vatrogasca

Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke i nesuđena gradonačelnica Mostara, izazvala je pravu pometnju svojim komentarima o gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, pa je na kraju morao reagovati i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović i otvoreno se izvinuti SDP-u.

  • Mini market

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 2

Baralija je na društvenim mrežama pisala, po ocjeni mnogih, neumjesne komentare o posjeti Benjamine Karić gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću te je povukla paralelu sa posjetom gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću.

Zajednička fotografija Karić i Stanivukovića potpredsjednicu Naše stranke podsjeća na "sliku s vjenčanja". A ona na kojoj je s Kordićem na "nakon dvoje djece".

alt

alt

Reagirali su stranačke kolege Benjamine Karić, pa je tako zastupnik Saša Magazinović podsjetio Baraliju da ona nije postala gradonačelnica, ali da jeste, Benjamina Karić bi reagirala na ovakve prozivke.

alt

Tu je i Vojin Mijatović iz rukovodstva SDP-a koji je i ranije imao slične rasprave sa članovima Naše stranke.

alt

Sve ove žustre reakcije primorale su na kraju i Baraliju da se oglasi i izvuče iz "neugodne situacije". Najbolji način za to je, kao i obično, tvditi da je sve bila "šala", što je Baralija i učinila. 

Da se cijela stvar potpuno izgladi u koaliciji u kojoj se dinamika odnosa jedino i osjeti kada pojedini zvaničnici izreknu neumjesne komentare, pobrinuo se predsjednik Naše strane Predrag Kojović, prozvan od potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića. Lider Naše stranke se putem Twittera izvinuo SDP-u. 

(SB/Faktor)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...