SRBIJA U ŠOKU: "Sada je otvoren put za povratak Đukanovićevog DPS-a na vlast!"

Zajedničkim saopćenjem koje su potpisali predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, prosrpska partija u Crnoj Gori Demokratska fronta pribijena je uza zid bez imalo manevarskog prostora.

  • Regija

  • 23. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 6

-Mi smo protiv rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korjnitih reformi, navodi se u saopćenju koje su potpisali Krivokapić, Abazović i Bečić, čime su de facto onemogućili smjenu akteuelne vlade ali i raspisivanje prijevremenih izbora, što su dvije opcije na koje je igrala prosrpska Demokratska fronta.

Sada je potpuno jasno da je Demokratska fronta ostala u izrazitoj manjini, bez mogućnosti da izglasa bilo koju odluku u Skupštini Crne Gore, pa i odluku o smjeni "neposlušnog" premijera Krvokapića ili pak odluku o raspisivanju prijevremenih izbora. 

Krivokapić, Abazović i Bečić su se oglasili povodom, kako navode, spekulacija koje se ovih dana mogu čuti u javnosti, a koje se tiču načina za rješavanje trenutne političke krize u Crnoj Gori, a kao potpisnici Sporazuma na osnovu kojeg je formirana aktuelna Vlada.

Analitičari u Srbiji upozoravaju da su Milo Đukanović i DPS samo čekali ovakav raskol u pobjedničkoj prosrpskoj kolaciji.

Sada, navode oni, više se ništa ne može uraditi ili izglasati bez DPS-ove podrške.

-Niko ne bi trebalo da bude iznenađen ako Đukanović i DPS zatraže mandat za sastav nove Vlade. Šta bi to značilo za Srbe u Crnoj Gori ne treba posebno objašnjavati. Dovoljna je jedna riječ - KATASTROFA, piše dnevni list Informer, blizak predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. 
 

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...