MILIONSKA AKVIZICIJA: Njemačka kompanija sa proizvodnim pogonima u Sarajevu ima novog vlasnika...

Očekuje se da će se transakcija zaključiti krajem oktobra 2021., a podložna je dobivanju svih potrebnih regulatornih odobrenja.

  • Ekonomija

  • 24. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 0

Kompanija "HDT Automotive Solutions LLC" dogovorila je kupovinu firme "Veritas AG", dobavljača za automobilsku industriju sa sjedištem u Gelnhausenu, u Njemačkoj.

"Veritas" ima pogone u Rajlovcu, gdje se proizvode dijelovi za gigante svjetske automobilske industrije.

"Veritas" ima naročitu stručnost u oblasti plastike i metala za sisteme upravljanja fluidima, termičkim i zaptivnim sistemima. Očekuje se da će se transakcija zaključiti krajem oktobra 2021., a podložna je dobivanju svih potrebnih regulatornih odobrenja.

Iako se detalji ugovora neće otkriti, akvizicija transformira HDT udvostručujući njegovu veličinu i stvarajući globalnog lidera u sistemu za upravljanje fluidima, s prihodom koji se približava milijardi dolara.

Dogovor, također, unapređuje HDT-ovu inovativnu stručnost o materijalima i stručnost u povezivanju kroz uređaje za nošenje gume, plastike i metalne tekućine za različite automobilske potrebe.

Transakcija uključuje sve "Veritasove" globalne operativne jedinice i povećava HDT-ovo veliko iskustvo u pružanju podrške kupcima s razvojem stručnosti o materijalima. Kombinirani entitet također će proširiti HDT-ove inženjerske mogućnosti kako bi pružio termodinamičke sisteme upravljanja za rastuće tržište hibridnih i električnih vozila.

"Veritas AG" zapošljava oko 4.400 ljudi širom svijeta na 12 lokacija u Evropi, Kini i USMCA regiji. Među njegovim kupcima su svjetski proizvođači automobila kao što su "Volkswagen Group", "BMW Group", "Daimler", "Ford" i "General Motors", kao i mnogi vrhunski dobavljači.

"HDT Automotive" je rezultat spajanja "Hurona" i "Dynamic Technologiesa". Naime, "Ardian", vodeća svjetska privatna investicijska kuća, preuzela je 2017. godine "Dynamic Technologies" i spojila je s "Huronom", postojećom portfeljnom firmom pod nadzorom tima "Ardian North America Direct Buyouts".

S ovom najnovijom akvizicijom, HDT će imati 22 globalne lokacije, uključujući proizvodne pogone i inženjerske centre širom Sjeverne Amerike, Evrope i Azije. Firma dizajnira, konstruira i proizvodi napredne sisteme upravljanja toplinom u ključnim regijama autoproizvodnje širom svijeta.

Poboljšana geografska skala stvara mogućnosti širom baze kupaca kombinirane firme, kao i pristup zemljama s niskim cijenama proizvodnje, uključujući Tursku i BiH, te dodatne mogućnosti i proizvodnju u Meksiku, Mađarskoj i Kini.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...