BURNO U SUSJEDSTVU: Ko je oborio bugarski MiG-29, oglasilo se i Ministarstvo odbrane Srbije...

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da se pad bugarskog aviona tokom nedavne vojne vježbe u toj državi ne može dovesti u vezu s aktivnostima Ratnog zrakoplovstva i protuzrakoplovne odbrane Vojske Srbije.

  • Regija

  • 24. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 2

"Povodom netačnih i zlonamernih tvrdnji i nagađanja koje je izneo bugarski novinar i pisac Grigor Lilov, a koje su preneli pojedini mediji, Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da pripadnici (RV i PVO) Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MiG-29 nisu izvodili dejstva raketnim jedinicama PVO, kao ni dejstva avijacije na poligonu ‘Šabla’ niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu sa padom bugarskog vojnog aviona MiG-29“, objavljeno je na web-stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Kako je navedeno, „pripadnici (RV i PVO) od dolaska na poligon ‘Šabla’ svoje aktivnosti realizovali su u skladu sa prethodno definisanim planovima koji su usaglašeni i odobreni od strane predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i Vojske Srbije“.

Nakon pada bugarskoj aviona, do kojeg je došlo 9. juna, pojavila se sumnja da je MiG mogla da obori raketa S-125 Neva, koju su lansirali Srbi, no te su tvrdnje još neprovjerene.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...