TUGA U HERCEGOVINI: Utopio se mladić u Šarčevom jezeru kod Tomislavgrada...

Službenici Policijske uprave Tomislavgrad izašli su na mjesto događaja odmah nakon dojave, a na teren su ubrzo pristigli i pripadnici HGSS-a, čiji je ronilački tim u 19:10 sati iz jezera izvukao tijelo stradalog mladića.

  • Hronika

  • 25. Jun. 2021  25. Jun. 2021

  • 0

Na umjetnom jezeru ispod Mandina sela pored Tomislavgrada u četvrtak se u poslijepodnevnim satima utopio sedamnaestogodišnji mladić iz Borčana pored Tomislavgrada.

Kako je za Fenu kazao glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak, policiji je u 15:25 sati prijavljeno da je u jezeru, poznatom u ovom kraju kao Šarčevo, došlo do utapanja mlađeg muškarca, rođenog 2004. godine.

Odmah nakon dojave, službenici Policijske uprave Tomislavgrad izašli su na mjesto događaja, a na teren su ubrzo pristigli i pripadnici HGSS-a, čiji je ronilački tim u 19:10 sati izvukao iz jezera tijelo stradalog mladića.

Dežurni ljekar Doma zdravlja Tomislavgrad obavio je vanjski pregled. Utvrdio je da nema tragova nasilne smrti i da je smrt nastupila utapanjem.

O događaju je informirano Kantonalno tužilaštvo u Livnu, a nakon završenog uviđaja, tijelo mladića predano je porodici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...