POLICIJA TRAGA ZA MLADENCIMA IZ METKOVIĆA: Na svadbi im se zarazila 21 osoba

S obzirom na to da su počinioci ovog krivičnog djela trenutno izvan Republike Hrvatske, za njima je raspisana potraga.

  • Hronika

  • 25. Jun. 2021  25. Jun. 2021

  • 1

Policija iz Metkovića dovršila je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su hrvatska državljanka u dobi od 28 godina i njemački državljanin u dobi od 32 godine počinili krivično djelo širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Utvrđeno je da prilikom organiziranja svoje svadbene svečanosti, koja je upriličena sredinom juna u jednom ugostiteljskom objektu u Metkoviću, nisu poštovali mjere za sprečavanje i suzbijanje Covida-19, koje su propisane odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama vezanim za okupljanja koju je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske donio 11. juna 2021. godine.

Zbog propusta provjere ispunjavanja propisanih uvjeta za učešće gostiju na svadbenoj svečanosti, došlo je do širenja zaraze među sudionicima, što je za posljedicu imalo 21 zaraženu osobu, saopćila je policija.

S obzirom na to da su počinioci ovog krivičnog djela trenutno izvan Republike Hrvatske, za njima je raspisana potraga.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...