IZVINJENJE ŽELJKA KOMŠIĆA KOŠARKAŠICAMA BiH: "Ja bih im pomogao da sam mogao..."

"...budžet nije usvojen, ne znam kako, šta, odakle. Imali su uvijek podršku, imat će uvijek bez obzira na sve."

  • Politika

  • 28. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 3

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izvinio se košarkašicama reprezentacije BiH zbog odnosa prema njima.

Naime, Komšić se našao pod kritikama nakon što je uputio čestitku za njihov rezultat. Iz tabora košarkašica je rečeno da su izrevoltirane time jer im Komšić nije pomogao finansijski kada su Košarkaški savez tražio pomoć.

“One imaju pravo na kritiku i u pravu su, zaista. Ja bih im pomogao da sam mogao, budžet nije usvojen, ne znam, kako šta, odakle. Imali su uvijek podršku, imat će uvijek bez obzira na sve. Nije tu samo riječ o košarkašicama, već generalno o sportu, zakonu o sportu. Ako ćemo da pravimo državu, neke stvari treba sistemski poredati, a ne da ovise o milosti danas jednog člana Predsjedništva, sutra Ministarstva civilnih poslova, u čijoj nadležnosti i jeste sport, ili nekih entitetskih ministara, direktora javnih preduzeća. Nisu to naše pare, to su državne pare i mora se sa njima raspolagati u skladu sa zakonom, rekao je Željko Komšić za O kanal.

Komšić je rekao da su košarkašice u pravu. 

“Ne mogu im ja zamjeriti ništa. Nije to ljutnja, bijes, to je više neka vrsta razočaranosti odnosom prema sportu generalno, stoji. Zašto nema novca, ko to zaustavlja, ko to opstruira, kome je stalo da reprezentacija uspije, ko stoji iza nje, ko ne stoji. Ako smo došli do toga da i to moram objašnjavati, u redu, objašnjavaju, ali znam da kada je predsjedništvo u pitanju niko im nije mogao obezbijediti ništa jer nema budžeta. Ne možete davati pare, ako budžet nije usvojen. Stajaćemo uz njih uvijek, koliko god možemo. Donijeli su nam radost, ovoj zemlji je potrebna radost pobjede, a oni su nam to priuštili. Zato im svi trebamo reći hvala, a ja neko kao vlast moram im reći izvinite što se odnosimo tako prema vama, zaslužili ste mnogo više", zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...