ŠOKANTAN PRIZOR IZ HERCEGOVINE: Žena ušla u kuhinju da napravi doručak i zatekla zmiju od dva metra, sve je snimljeno kamerom...

Šokantan prizor dočekao je jednu ženu iz mjesta Grljevići kod Ljubuškog koja je prilikom ulaska u kuhinju kako bi pripremila doručak na sudoperu zatekla ogromnu zmiju, dužine oko dva metra.

  • Hronika

  • 30. Jun. 2021  30. Jun. 2021

  • 0

Kako se vidi na videosnimku koji je na svom Facebook profilu objavio mještanin Ivica Zlopaša, ova ogromna zmija ulovljena je u kuhinji ispod viseće.

Lokalni mediji su prenijeli da se radi o zmiji kravosas, koja je neotrovna, ali najduža evropska zmija. Može narasti i više od dva metra, a prosječna dužina je oko 150 centimetara. Temeljna boja s gornje strane joj je žuto do crvenosmeđa ili sivosmeđa, sa po dvije tamne pruge na leđima sa svake strane tijela. Kravosas svoj plijen često lovi za toplog, oblačnog vremena i u sumrak.

Iako je ova zmija neotrovnica, nije je ugodno vidjeti, posebno ne u svojoj kući.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...